Skip Navigation LinksGastronomi-Merkezi-Temel-sarapcılık-Egitimi

DAÜ Gastronomi Merkezi Temel Şarapçılık Eğitimi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Merkezi'nde IWSA (International Wine and Spirits Association) tarafından hazırlanan WSET(Wine and Spirit Education Trust) sertifikalı "WSET Temel Şarapçılık Seviye 1 Sertifika Programı" başlıyor ! 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'ndeki Miksoloji Laboratuvarı'nda başlayacak olan WSET Temel Şarapçılık Sertifika Programı, şarap servisinde çalışan ya da çalışmak isteyen sektör profesyonellerine ve tüm dünyada şarap sektöründe ilk kez çalışan kişilere yönelik hazırlanan, temel ürün bilgileri veren bir programdır.

Programın amacı, şaraba giriş niteliğinde bilgiler vermek ve temel yemek-şarap eşleşmelerini anlatmaktır.

Programı tamamlayanlardan talep olması durumunda Seviye 2 programı açılacaktır.

 Program İçeriği

  • Ana şarap stilleri
  • WSET 1. Seviye şarap tadımına sistematik yaklaşım
  • Şarap üretiminde kullanılan başlıca üzüm türlerinin özellikleri
  • Şarap servisi
  • Yemek ve şarap eşleşmeleri

 

Öğrencilerin programı başarıyla tamamlamak için çoktan seçmeli 30 sorudan oluşan bir sınavı geçmeleri gerekmektedir. Sınavı geçenlere uluslararası geçerliliği olan WSET Sertifikası verilecektir.