Skip Navigation LinksKurumsal-Çözümler

Kurumsal Çözümler

Restoran / Cafe / Bar Açılışı


 

Bir restoran açsam… Kendi cafémi işletsem… Barımda kokteyller hazırlasam…

Restoran/Café/Bar  işletmeciliğinde başarılı olabilmek için bazı hususların yeterli olması gerekmektedir. Diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de kısa ve uzun vadeli planlar yapılmalıdır. Bu eğitim ile Restoran/Café/Bar  işletmeciliği hakkında kolaylık sağlayacak bazı yollar ve teknikler önererek üstesinden nasıl gelinebileceği anlatılmaktadır.

İşte biz kurumsal çözümler sunarak restoran açmak isteyen insanların restoran açmak için yapması gerekenleri -bazıları kolay bazıları zor ve  öyle veya böyle bunları yapmadan restoran açılmaz- bu eğitimde sunuyoruz.

Eğitim İçeriği

Bölüm 1:: RESTORAN KAVRAMI

Bölüm 2:: RESTORAN AÇMAK İÇİN YASAL KOŞULLAR

Bölüm 3:: BELEDİYE BELGESİ İLE RESTORAN AÇMAK İÇİN GEREKLİ YASAL KOŞULLAR

Bölüm 4:: RESTORAN İŞLETMELERİNDE YER SEÇİMİ

Bölüm 5:: RESTORAN İŞLETMELERİNDE MARKALAŞMA

Bölüm 6:: RESTORAN İŞLETMECİLİĞİNDE MUTFAK PLANLAMASI

Bölüm 7:: RESTORAN İŞLETME YÖNETİCİSİ

Bölüm 8:: RESTORAN İŞLETMECİLİĞİNDE ÖRGÜTLENME

Bölüm 9:: PERSONEL BULMA

Bölüm 10:: PERSONEL SEÇME VE İŞE YERLEŞTİRME

Bölüm 11:: RESTORAN PERSONELİNİN NİTELİKLERİ

Bölüm 12:: FİNANSAL YÖNETİM

Bölüm 13:: MÖNÜ PLANLAMA

Bölüm 14:: MÖNÜ ÇEŞİTLERİ

Bölüm 15:: ÖĞÜNLERE GÖRE MÖNÜLER

Bölüm 16:: MÖNÜ PLANLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Bölüm 17:: SATINALMA SÜRECİ

Bölüm 18:: YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNDE YAYGIN SATIN ALMA YÖNTEMLERİ

Bölüm 19:: DEPOLAMA

Bölüm 20:: SOĞUK DEPOLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

Menü Tasarımı / Geliştirme


Kurumsal ya da bireysel yatırımcıların, yiyecek-içecek mekanı açarken ya da yenilerken genel konsepte ve beklentilerine göre çözümler üretilmesi ve menülerinin oluşturulması gerekmektedir. Rekabette başarı sağlayabilmek, işletmelerde satış ve verimliliğin gelişmesi ve karlılığın artması için tüm adımların doğru atılması çok önemlidir.

Bu eğitim;

Konsept seçimi/ değiştirilmesi, konsepte uygun menü içeriğinin hazırlanması, menüdeki reçetelerin hazırlanması, maliyet hesaplanması, satış fiyatlarının reçetelere, rakiplere ve piyasa koşullarına göre belirlenmesi, sunum malzemelerinin seçimi, tabak sunumu ve tabakların fotoğraflanmasını kapsamakta ve bununla beraber; menü içerik çalışmaları devam ederken eleman seçimi, yerleştirilmesi ve eğitimi, tedarikçi seçimleri, rakip analizi yapma, menü tasarımı ile PR  çalışmaları da eğitim çerçevesinde detaylı incelenmektedir. 

Catering Hizmetler

Kurumlar ve kişiler için; ister kendi mekanınızda mutfak kurulumu da dahil catering hizmeti alabilirsiniz, ister sizin için kendi mutfaklarımızda hazırlayarak sunum yapabiliriz.

Tüm organizasyonlarda (Davet yemekleri, ev partileri, şirket toplantı yemekleri, düğünler, doğumgünleri vs..) ziyafet konseptini belirleyebilir, buna uygun menü alternatifleri hazırlayabilir, tüm görsel malzeme ile dekorasyon çalışmaları da dahil olmak üzere, en son sunumla sonlandırabiliriz.


AR-GE Hizmetler

EMU Chef tarafından kurumların ihtiyaçlarına yönelik proje bazlı veya devamlı araştırma-geliştirme çalışmaları yapılmaktadır.Yapılan başlıca çalışmalar,mutfak ekipmanlarının denenmesi ve raporlanması, tarif geliştirilmesi, hem yazılı hem de görsel içerik sağlanması, işletmeler için menü hazırlanmasıdır.

Laboratuvarda geleneksel pişirme ve hazırlama yöntemlerini yarının mutfaklarına adapte etme, global gastronomi trendlerini deneyimleme ve uygulama amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.

Son teknoloji ekipman donanımı ile sous-vide, likit nitrojen ile gıdalara farklı doku ve formlar kazandırmak için kullanılan diğer uygulamalara imkan veren laboratuvar, deneyimli eğitmen kadrosu, ile hizmet vermektedir.  .

 

Çalışma/Ekip arkadaşlarınızla birlikte yapılacak ürünlerin içeriğine göre max 40 kişilik gruplar halinde DAÜ Gastronomi muftaklarında aşçılık, pastacılık, ekmekçilik, çikolata, barista derslerine katılabilirsiniz. İçeriği çalışma/ekip arkadaşlarınızla hazırlayabilir veya DAÜ Gastronomi şeflerinden yardım alabilirsiniz. Deneyim katan ve eğlenceli geçen derslerin ardından hazırladıklarınızın tadını sizin için hazırlanmış olan muhteşem sofralarda çıkarabilirsiniz.

Ürün Promosyonu / Tanıtım


Ürün, marka çeşitliliğinin ve rekabetin oldukça fazla olduğu günümüz piyasasında yeni bir ürün ya da hizmetin pazarda kendine yer açması için markalaşması ve hatta marka değerini artırması gerekiyor. İleri teknolojinin tüm avantajlarından yararlanarak, ticari zeka ve itibarınızın aynası niteliğindeki ürün ve markanızın değerini, ayrıcalığını ve önemini, hedef pazarlara ve kamu oylarına tanıtmak amaçlı olarak düzenleyeceği ürün tanıtımı ve lansman organizasyonları ile ilgili olarak mekan/mekanlar, PR Çalışmaları, teknik ekipman, yiyecek ve içecek hizmetleri, görsel araçlar, toplantı sonrası aktiviteler konularında eğitim sağlıyoruz.