Skip Navigation LinksProfesyonel-Aşçılık-Sertifika-Programı

Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı

DAÜ Gastronomi Merkezi Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı

Gastronomi Merkezi'nde İngiltere City and Guilds sertifikalı

Milli Eğitim Bakanlığı kolfalık ve ustelık belgesi

"Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı"

Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'ndeki Gastronomi Merkezi'nde başlayacak olan Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı, kariyerlerine yiyecek-içecek sektöründe profesyonel aşçı olarak devam ettirmek isteyenler için tasarlanmıştır. 4-8 ay süreli programa 18 yaşını doldurmuş tüm adaylar başvurabilecek. İlk 4 ay boyunca öğrenciler Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ndeki City and Guild diplomalı ve WACS (Dünya Şefler Birliği) jüri üyesi profesyonel şef eğitmenleri ile sektörün tanınmış profesyonel şefleri  tarafından yoğunlaştırılmış uygulamalı eğitimlere katılacak.  Programın ikinci 4 ayında ise öğrenciler, beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda zorunlu stajlarını gerçekleştirecek.  Eğitimin ardından katılacakları sınav sonucunda mezun olan öğrenciler, İngiltere'deki gastronomi alanında en ünlü ve başarılı eğitim kurumlarından City and Guilds'den sertifika almaya hak kazanacaklardı. 


Bu kursu tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı kolfalık ve ustelık belgesi alma sınavına gireceklerdir.


DAÜ GASTRONOMİ CITY & GUILDS PROFESYONEL EĞİTİM PROGRAMI

Konular

  • Gıda Sağlığı ve Hijyen
  • İş Güvenliği
  • Stok Yönetimi
  • Beslenme
  • Menü Planlama
  • Maliyet Hesaplama
  • Mutfakla Tanışma
  • Bıçak Çeşitleri ve Kullanım Teknikleri
  • Et ve Kemik Suları
  • Ana Soslar ve Bağlayıcılar
  • Çorbalar
  • Kaynatma
  • Poşe Teknikleri
  • Sandviçler
  • Kanepeler
  • Salatalar ve Soslar
  • Et Kesim Teknikeleri
  • Sote ve Wok yemekleri
  • Rosto
  • Izgara Teknikleri
  • Kümes Hayvanları
  • Av Hayvanları
  • Fırında Pişirme Teknikleri
  • Kızartma Teknikleri
  • Yumurtalar
  • Deniz Mahsulleri İşleme ve Pişirme Teknikleri
  • Buharda Pişirme Teknikleri
  • Yahniler
  • Breze Teknikleri
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme teknikleri 
  • Makarna
  • Pirinçler, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
  • Zeytinyağlılar
  • Sakatatlar
  • Dökme Hamurlar
  • Ekmekçilik
  • Pastacılığa Giriş I
  • Pastacılığa Giriş II
  • Vejeteryan Mutfağı
  • Sushi
  • Açık Büfe Hazırlığı
  • Servis Standartları