Skip Navigation LinksProfesyonel-Pasta-ve-Ekmek-Eğitimi

Profesyonel Pasta ve Ekmek Eğitimi

Sektöre nitelikli Pastacılar ve Ekmekçiler kazandırmaya yönelik hazırlanmış 4 aylık Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Programını bitiren öğrenciler, 4 aylık zorunlu stajlarını da tamamlayıp,

K.K. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavına katılarak, MEB sertifikası almaya hak kazanırlar.

 

Konular

  • Gıda ve İş Güvenliği
  • Beslenme ve Diyet
  • Pastacılık Tarihi
  • Maliyet hesaplama ve Satın alma
  • Temel pasta ve Fırıncılık ekipmanlarını tanıma
  • Temel Pastacılık
  • Tatlı - Tuzlu Kurabiyeler
  • Mayalı Hamurlar I-II
  • Ekmek I
  • Ekmek II
  • Pandispanyalar - Kremalar
  • Kurabiyeler II- Kekler
  • Tartlar - Kişler
  • Sütlü Tatlılar
  • Şerbetli Tatlılar
  • Tatlı Sosları ve Dünya Tatlıları
  • Dünya Tatlıları II
  • Çikolata Yapımı ve İşleme
  • Sorbe - Dondurma - Macaron
  • Şeker Hamuru ve Butik Pastacılık