Yayınlanma Tarihi: 22 Aralık 2017, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, İnsan Hakları Koruma Haftası’nı bir dizi etkinlikle kutladı. DAÜ Turizm Fakültesi, 10 - 17 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde, bu yıl farklı ülkelerden 30 turizm öğrencisini misafir etti.

DAÜ Turizm Fakültesi İnsan Hakları Koruma Haftası’nı Kutladı

Etkinlikler, DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Nazenin Ruso ve Turan Değirmencioğlu eşliğinde Girne Özgürlük Anıtı’nda başladı. Öğrenciler, burada tasarladıkları posterleri sergiledi ve anıtın tarihi ile ilgili bilgi aldı. İnsan haklarını sembolize eden t-shirt’ler giyen DAÜ’lü gençler, gittikleri yerlerde halkın dikkatini çekmeyi başardı. Karmi Köyü’nün gezilmesinin ardından katılımcılar, Girne Limanı’nda yer alan Atatürk Anıtı önünde müzik ve dans içeren bir farkındalık gösterisi  gerçekleştirdi. “Flash Mob” adı verilen aktivite, Girne halkı tarafından ilgiyle izlendi.

DAÜ Turizm Fakültesi İnsan Hakları Koruma Haftası’nı Kutladı

13 Aralık 2017 Çarşamba günü ise, PRIO Kıbrıs Merkezi’nden Kıdemli Araştırmacı Danışman Mete Hatay, DAÜ Turizm Fakültesi’nde söyleşi gerçekleştirdi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Turizm öğrencileri günün anlamına uygun ‘redemption song’ şarkısını sahnede söylediler. Hemen ardından ise PRIO Kıbrıs Merkezi’nde Kıdemli Araştırmacı Danışman Mete Hatay bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda ise Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso ve Turan Degirmencioglu ile organizasyona katkı koyan öğrencilere teşekkür sertifikası takdim edildi. Aynı gün saat 18:00’de DAÜ Uluslararası İlişkiler Doktora Programı öğrencisi Emanuel Archiri öğrencilere günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından ‘Mandela Özgürlüğe Uzun Yürüyüş’ film gösterisiyle İnsan Haklarını Koruma etkinliği sona erdi.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, insanlık onuru ve saygınlığı için eşitlik olgusuna vurgu yapmayı amaçladıkları İnsan Hakları Haftası etkinliklerine olan ilgiden dolayı mutlu olduklarını ve bu tarz etkinlikleri devam ettireceklerini ifade etti.