DAÜ Turizm Fakültesi’nde Dünyaca Ünlü Uluslararası Şeflerden Modüler Dersler

Yayınlanma Tarihi: 18 Nisan 2023, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da verdiği teorik ve pratik eğitimin kalitesini artırmaya devam ediyor. DAÜ Turizm Fakültesi’nde 2018-2019 Akademik Yılı’ndan itibaren devam eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı Modüler Eğitimi bu yıl da İngiliz şef Richard O’Connell, Alman şef Rene Klinkmüller, İtalyan şef Nicola Quarani ve Türk şef H. Hazar Alıcı’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

DAÜ’lü öğrenciler ile bir araya gelen dünyaca ünlü şefler İtalyan mutfağı, alakart mutfak, alakart pasta ve tatlı alanlarındaki lezzetlerin yapılışlarını öğrenciler ile paylaşırken aynı zamanda Güneydoğu Anadolu mutfağından örneklere de derslerinde yer verdiler. Mezunlarına dünyanın en önemli kurumlarında çalışma imkanı sunan DAÜ Turizm Fakültesi, modüler eğitim ile öğrencilerinin gelişmesine katkı koymaya devam ediyor. Farklı kültür lezzetlerinin denendiği, farklı pişirme tekniklerinin ve önemli püf noktalarının paylaşıldığı bir haftalık eğitim sürecinde öğrenciler, profesyonel şeflerden eğitim almanın keyfini yaşadılar.

Hedef Tam Donanımlı Mezunlar Vermek

Konuyla ilgili bilgi veren DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, ülkenin en güçlü alt yapısına sahip fakültesi olarak oluşturdukları vizyon çerçevesinde belirledikleri hedeflere göre hem ulusal hem de uluslararası alanda sektörün profesyonel uzmanlarını öğrencilerle bir araya getirdiklerini ve öğrencilerin donanımlı bir şekilde mezun olmalarını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Eğitimde kalitenin tesadüf olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Kılıç, kadro, planlama, deneyim ve güçlü uluslararası bağlantıların kaliteyi getirdiğini ve kalitenin de DAÜ demek olduğunu belirtti.  Prof. Dr. Kılıç, eğitimlerin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti.

Şef Rene Klinkmüller Kimdir?

Aşçılık Olimpiyatları’nda (Culinary Olympics) ve Aşçılık Dünya Kupası’nda 100 tam puanla 4 altın madalya kazandı. Alman Aşçılık Milli Takımı’nda 6 yıl kaptanlık yaptı. 10 yıl boyunca İsviçre’de, Luxembourg’da, Avusturya’da ve Almanya’nın en lüks pastanelerinde çalıştı. Almanya Luckau’da 35 yıllık Klinkmüller pastanesini ve fırınını 2017 yılında ailesinden devraldı. Birçok uluslararası yarışmada jüri başkanlığı yaptı. Almanya’da “Profesyonellerle Pastacılık” Televizyon programına yiyecek danışmanlığı yapmakta olan Klinkmüller, Starbucks için Çin’de ve Malezya’da ve daha birçok firma için yeni ürün geliştirme şefliği de yaptı.

Şef Richard O'Connell Kimdir?

İrlanda’da doğup orada eğitim aldı. Daha sonra 1992’de İngiltere’ye geldi. İlk olarak Michelin Yıldızlı şef Andrew McLeish ile The Landmark Hotel’de çalıştı. Oradan, One Aldwych'teki Indigo ve Dean Street Soho'daki The Famous Groucho Club gibi Londra'nın en saygın restoranlarından bazılarında çalışmaya devam etti ve ayrıca ETM Group'un Chiswell Street Dining Rooms'unu ve Barbican'daki The Jugged Hare'i kurdu ve işletti. Kariyerinin başlarında Hertfordshire'daki Dylan's Restaurants'ın Direktörü ve Yönetici Aşçısı oldu. İki AA Rozetli kaliteli yemek restoranını ve iki Gastro-bar'ı işletti. Ağustos 2014'te Tom's Kitchen'ın Baş Aşçısı oldu. Şimdi, sektördeki 25 yılın ardından, sektördeki insanların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan bir şef danışmanı olarak tek başına ilerlemeye karar vermiştir.

Şef Nicola Quirani Kimdir?

Şef Nicola Quirani 1972 yılında İtalya’da doğdu. Çok sayıda restoran ve konaklama işletmesinde Chef de Partie (kısım şefi) olarak çalıştı. Birçok işletme ve eğitim kurumunda atölye çalışmaları ve eğitim desteği sağladı. 2000 yılından itibaren Michelin yıldızlı restoranlarda Sous Chef (Mutfak Şef Yrd.)  ve sonrasında Exec. Chef (Mutfak Şefi) olarak görev yaptı. ICIF (Yabancılar için İtalyan Mutfağı Enstitüsü)’te yabancı uyruklular için İtalyan Mutfağının güzelliklerini tanıtmaya devam etmektedir.

Hüseyin Hazar Alıcı Kimdir?

2008 yılı Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. Kısa bir dönem finans sektörü tecrübesinden sonra aile geleneğine uyarak, eğitim aldıktan sonra mutfakta çalışmaya başladı. Ankara JW Marriott Otelin farklı mutfaklarında çalıştıktan sonra yine Ankara’nın köklü restoranlarında şef olarak çalıştı. 2017-2020 yılları arasında Uno S.p.a bünyesinde demo şefi olarak yurt içi ve yurt dışı görevlerde bulundu. 2016 yılından beri Chef Akademi Ankara ve DAÜ’de eğitmen şef olarak mesleki eğitimler vermenin yanında sektöre dair kurumsal eğitimler ve danışmanlık hizmetlerinde de bulunmaktadır.