DAÜ Turizm Fakültesi Öğrencileri Turizm ve Konaklama Endüstrisinde Sürdürülebilir Uygulamalar Seminerine Katıldı

Yayınlanma Tarihi: 10 Mayıs 2023, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi kariyer etkinlikleri kapsamında Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı öğrencilerine yönelik seminer gerçekleştirdi.

DAÜ Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı mezunu olan ve Amerika Birleşik Devletleri, Batı Hollywood'daki 1Hotels'te Ziyafet Direktörü Kourosh Jahani tarafından verilen "Konaklamanın Geleceği: Sürdürülebilirlik" konulu seminerde turizm ve konaklama endüstrisinde farklı stratejiler aracılığıyla sürdürülebilirliğe ulaşmaya yardımcı olabilecek önemli faktörler üzerinde duruldu.

Söz konusu seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztüren öğrencilerin eğitimleri ve kariyer planlamalarında bu tarz seminerlerin son derece önemli olduğunu vurgulayarak bu tarz seminerlerin öğrencilerin vizyonlarını ve kariyer bilgilerini geliştirmeleri için değerli bir öğrenme fırsatı sağlayacağını vurguladı.

Seminerlerin öğrencilerin sektördeki uygulamalar, en son trendler ve gelişmeler hakkında bilgi edinmelerini sağlayacağını belirten Prof. Dr. Öztüren, öğrencilerin alan uzmanları ile etkileşim kurma, rehberlik ve tavsiyelerini alma fırsatını yakaladıklarını da aktardı.

Açılış konuşmasının ardından başlayan seminerde Jahani doğadan ilham alan, misyon odaklı, lüks, sürdürülebilir otel markası olan mevcut işyeri 1Hotels hakkında bilgiler vererek bir işletmenin nasıl sürdürülebilir şekilde çalışabileceğinin örneklerini verdi. Jahani, otel odalarında kullanılan doğa dostu ve geri dönüşümlü eşyalardan ve materyallerden örnekler gösterdi.

Söz konusu seminer ile öğrenciler teorik derslerde öğrendiklerini nasıl hayata geçirebileceklerini gözlemleme fırsatı buldular. Soru cevap bölümünde Jahani, kendisi gibi başarılı bir kariyer yolculuğuna çıkmak isteyen ilgili öğrencilere yurtdışındaki staj olanakları hakkında fikir ve tavsiyelerde bulundu. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Öztüren ve etkinliğini düzenleyen Dr. Nazanin Naderiadib Alpler tarafından Jahani’ye teşekkür plaketi takdim edildi.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç gerçekleştirdiği konuşmasında seminerin oldukça faydalı geçtiğini belirterek öğrencilerin konaklama sektörünün sürdürülebilir uygulamalarına ilişkin değerli içgörüler kazandığını dile getirdi. Prof. Dr. Kılıç, seminerin, öğrencilere kariyerlerini sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk bilinciyle sürdürmeleri için ilham vermesini temenni etti.