DAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe’den Yeni Bir Akademik Başarı

Yayınlanma Tarihi: 13 Şubat 2018, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe yeni bir akademik başarıya daha imza attı.

Prof. Dr. Karatepe, Ocak 2018’de İngiltere’deki saygın yayınevlerinden biri olan Edward Elgar Publishing tarafından yayımlanan ve alanlarında tanınmış Prof. Dr. Ronald J. Burke ve Prof. Dr. Julia A. Hughes’e ait “Handbook of Human Resource Management in the Tourism and Hospitality Industries” (Turizm ve Otelcilik Alanında İnsan Kaynakları Yönetimi) adlı kitabın “Synopses of Empirical Studies On Engagement In Hospitality And Tourism Research” (Otelcilik ve turizm alanında işe angaje olma konusunda yapılmış olan görgül çalışmalara yönelik özet bir değerlendirme) başlıklı 11’inci bölümünde, ‘işe angaje olma (work engagement)’ ile ilgili turizm ve otelcilik insan kaynakları yönetimi alanında 2008 - 2017 yılları arasında hakemli süreli dergilerde en fazla yayın yapmış bilim insanı olarak gösterildi.

Bilim adamlarının üretkenliğini ve o üretkenliğin niteliğini ölçen h-endeksi (Scholar Google’a göre) 40 olan Prof. Dr. Osman M. Karatepe’nin ‘işe angaje olma’ konusuyla ilgili bilimsel çalışmaları International Journal of Hospitality Managament, International Journal of Contemporary Hospitality Management ve Journal of Hospitality Marketing and Management gibi alanının önde gelen hakemli süreli dergilerinde yayımlanmıştır.