DAÜ’lü Turizmciler İstanbul’u Keşfetti

Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2014, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Külübü tarafından İstanbul'un kültürel miraslarını keşfetmeye yönelik bir İstanbul turu düzenlendi. Etkinliğe DAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğretim Görevlilerinden, Turizm Kulubü danışmanı Hüseyin Bilsen ve Toplumsal Duyarlılık Merkezi'nden Öğretim Üyesi Dr. Nazenin Ruso öncülük etti.

3 gün süren geziye Pakistan, İran, Azerbaycan, Kamerun, Kazakistan, Tunus, Filistin, Kırgızistan, Türkmenistan, Ghana ve Tacikistan olmak üzere 11 farklı ülkeden, yabancı uyruklu 35 turizm öğrencisi katıldı. Öğrenciler ilk 2 gün Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Kalenderhane Camii ve Kapalı Çarşı gibi tarihi yerleri ziyaret ettiler. Aksaray'da konaklayan grup, turun son gününde ise Galata Kulesi'ne çıkıp tüm İstanbul'u kuşbakışı izlemenin keyfini yaşadılar. Kulenin ardından Galata Köprüsü'ne geçen grup orada ekmek arası balık yiyerek geziyi sonlandırdılar.

Çok eğlenceli ve verimli geçen turun ardından Turizm Kulübü Başkanı Bilal Khan, Ankara ve İstanbul turlarından sonraki hedeflerinin 2015'in Nisan ayında İzmir turu olarak devam edeceğini belirtti.