DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesinden Uluslararası Başarı

Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2015, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Şef Pınar Barut 6-8 Kasım 2015 tarihleri arasında İngiltere'de düzenlenen Pasta, Süsleme ve Şeker Sanatı Yarışması'na katılarak altın madalya kazanma başarısı gösterdi.

Pastacılık alanında dünyanın en büyük yarışmasına, farklı ülkelerinden toplam 1500 kişi değişik kategorilerde yarıştı. Barut, 35 kişinin katıldığı "Orijinal Tasarım" kategorisinde yapmış olduğu pasta ile birinci gelerek altın madalyaya layık görüldü. Barut, İngiltere'nin Birmingham kentinde 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Pasta ve Dekorasyon Yarışmasında (Cake International Sugarcraft, Cake Decorating and Baking Show) katıldığı "Figür" kategorisinde ilk bronz madalyasını kazanmıştı. Barut ayrıca, 2012 yılında aynı yarışmada yapmış olduğu Düğün Pastasıyla ikinci kez bronz madalyanın sahibi oldu.

Barut ayrıca 2012 yılında Pasta, Süsleme ve Şeker Sanatı Yarışması'nda "Novelty Cake" ve Londra'da yapılan Pastacılık Ve Mutfak Sanatları Yarışması'nda yine "Novelty Cake" ile gümüş madalya kazandı. Turizm Fakültesi'nde Temel Pastacılık ile Butik Pastacılık alanında dersler veren Barut, aynı zamanda Lezzet Atölyesi'nde de kurslar düzenliyor.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç, 2010-2011 Akademik yılında eğitime başlayan 2 yıllık aşçılık programından mezun olan öğrencilerden gelen talebi de göz önünde bulundurarak, 2014- 2015 Akademik yılında da 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün eğitim hayatına başladığını bildirdi. Prof. Dr. Kılıç "amacımız gerek ülkemiz gerekse Türkiye'de alanında isim yapmış ve deneyimli şefleri Akademik kadromuza katmaktır" ifadesinde bulundu. Hedeflerinin gelecek yıl Pastacılık programını başlatmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılıç, açmayı hedefledikleri söz konusu programa da yoğun katılım olmasının beklediklerini ifade etti.