Profesyonel Barmenlik ve Miksoloji Eğitimi, bar ve servis eğitimi konusunda uzmanlaşmış personel ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanmış bir eğitim programıdır.
Profesyonel Eğitim : 8 hafta
KONULAR
- Bar Tanımı, barman ve barmaid tanımı
- İşyeri çalışma prosedürleri bilgisi
- Öğrenme yeteneği
- Satış teknikleri bilgisi
- Bar çeşitleri
- Kişisel Hijyen ve Görünüş, Üniforma
- Takım Halinde Çalışma
- Servis Teknikleri ve Serviste Görgü Kuralları
- Genel Uygulamalar
- Araç ve Gereçler
- Barda hijyen
- Bar küçük malzemeleri (Shaker'lar, karıştırıcılar, süzgeçler, blender'lar ve mikser'ler)
- Bar için gerekli bardaklar süslemeler ve garnitürler
- Bar ekipmanları
- Bar organisazyonu ve çalışma teknikleri
- Dünyadaki Belli Başlı İçki Grupları ve Uygulamaları
- Viskiler (İskoç, İrlanda, Amerikan, Kanada ve Japon), Votkalar (Polonya, Rus ve diğer)
- Grappalar
- Cinler, Romlar (Açık ve Koyu Renk), Tekilalar (Açık ve Koyu Renk), Brendiler (Konyak, Armanyak vb.)
- Biralar, Likörler (Meyve ve diğerleri), Rakılar (Rakı, Uzo, Arak ve diğerleri)
- Aperatifler, Dijestifler
- Vermutlar, Şaraplar ve Şarap Kokteylleri
- Dünyanın Belli Başlı Şarapçılık Bölgeleri ve Şarapları
- Alkolsüz Kokteyller, Alkollü Kokteyller, Alkollü Kahveler