Sektöre nitelikli Pastacılar ve Ekmekçiler kazandırmaya yönelik hazırlanmış 4 aylık Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Programını bitiren öğrenciler, 4 aylık zorunlu stajlarını da tamamlayıp,
K.K. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavına katılarak, MEB sertifikası almaya hak kazanırlar.
Konular
- Gıda ve İş Güvenliği
- Beslenme ve Diyet
- Pastacılık Tarihi
- Maliyet hesaplama ve Satın alma
- Temel pasta ve Fırıncılık ekipmanlarını tanıma
- Temel Pastacılık
- Tatlı - Tuzlu Kurabiyeler
- Mayalı Hamurlar I-II
- Ekmek I
- Ekmek II
- Pandispanyalar - Kremalar
- Kurabiyeler II- Kekler
- Tartlar - Kişler
- Sütlü Tatlılar
- Şerbetli Tatlılar
- Tatlı Sosları ve Dünya Tatlıları
- Dünya Tatlıları II
- Çikolata Yapımı ve İşleme
- Sorbe - Dondurma - Macaron
- Şeker Hamuru ve Butik Pastacılık